Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Yaman'a Vali Kebabı” teklif edildi

Vali Yaman

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ın, Havran'da esnaf ziyaretleri esnasında Tüzün Lokantası sahibi Mehmet Tüzün'den gelen teklife ‘Hayır' diyemedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın, Havran’da esnaf ziyaretleri esnasında Tüzün Lokantası sahibi Mehmet Tüzün’den gelen teklife ‘Hayır’ diyemedi.
Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Emin Ersoy ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Havran esnafı ile bir araya geldi.
Tüzün Lokantası sahibi Mehmet Tüzün’ün, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’a “Vali Kebabı” ikram etmek istemesi Vali Yaman`ın kısa süre şaşkınlığına neden oldu.
Lokanta işletmecisi Mehmet Tüzün’ün şaşırtan “Vali Kebabı” ikram etmek istemesi teklifine ‘Hayır’ diyemeyen Vali Yaman, “Vali Kebabının” tadına bakma sözü verdi.
“Vali Yaman’ın Havran`a geldiğinde mutlaka uğrayıp Vali Kebabından tadacağına söz verdi” diyen Mehmet Tüzün, “Valimiz mütevazı bir insan. Kendisini lokantamızda ağırlamaktan memnun olacağız” dedi.
Vali Kebabı nasıl yapılır?
Vali Kebabı yapımı için gerekli malzemeler: Yarım kilogram kıyma, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet patates, Kızartma yağı, 4 adet küçük lavaş ve 2 çorba kaşığı ketçap.
Hazırlanışı: Kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber yoğrulur. Harç dört parçaya ayrılır. Her parça Adana kebap gibi şişe takılır, fırında pişirilir. Patatesler kızarmalık doğranır ve kızartılır. Lavaşların yüzeyine ketçap sürülür, üzerine şiş köfteler konur ve rulo yapılır. Rulo 2 santim kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar servis tabağına yuvarlak şekilde konur. Yuvarlağın ortasına kızarmış patates konduktan sonra servise sunulur.

Haber : Enver Dolgun



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı